Tiny off-grid hytt är fylld med dappled solljus

Anonim

Tiny off-grid hytt är fylld med dappled solljus

Tiny Houses

Adam Williams

6 juni 2017

27 bilder

Olive Tree House ägare äter ute på den nordöstra sidan av hemmet som är mest skyddade från solen och tar emot den rådande brisen från havet (Kredit: Mariana Bisti)

Uppdragsgivare att skapa ett lågt underhållande sommarhus i Halkidiki, Grekland, arkitekten Eva Sopéoglou konstruerade och byggde denna lilla off-grid stuga. Namngiven Olive Tree House, det kan öppnas upp till utsidan och är klädd i perforerad dekorativ metallplåt som fyller inredningen med dappled solljus.

Olive Tree House är väldigt mycket en weekend reträtt snarare än heltidshem och ligger bredvid en olivlund med utsikt över havet, därmed dess namn. Med en golvyta på bara 21 kvm, var den konstruerad för att vara lätt att demontera om det behövs.

Strukturellt består den av kastanjens träram och betongfundament, och toppas av ett sluttande böljande järntak. Med all den metallen kommer det självklart att bli varmt i solen och vi undrade om det skulle bli för varmt inuti. Väggarna är dock öppna för att ge både fantastisk utsikt och ventilation, plus att ventilationen från alla hål i väggarna borde hjälpa. Sopéoglou berättade också för oss att inredningen skapar ett naturligt utkast.

Att skapa perforeringar och små utskjutande bladstycken på väggarna var en ganska inblandad process och krävde både en CNC-stansmaskin och arbete för hand, med mycket tidspenderad prototypning och tillverkning. Effekten är dock imponerande och sätter verkligen den här bortsett från andra liknande projekt.

"Alla byggnadskomponenter var prefabricerade, trots att designen självt noga övervägde solens position för att ge skuggning och komplettera synpunkterna, " förklarar arkitekten i ett pressmeddelande. "Omslagets perforerade textilliknande mönster inspireras av olivträdets skugga. När solen rör sig under dagen är de inre utrymmenna fyllda med skiftande skuggor. "

Liksom Koleliba maximerar Olive Tree House vilket utrymme det finns genom att omfatta semi-outdoor living. Inredningen omfattar ett sovrum med stora förvaringsskåp som fungerar som rumsdelare. Detta område förenas med ett litet pentry och det finns också en toalett som innehåller en toalett och handfat.

Passagerarna äter ute på den nordöstra sidan av hemmet. Detta är den skuggade utomhusområdet och tar emot den rådande brisen från havet. Duschen är också utanför, på södra sidan.

Olive Tree House går helt off-the-grid. Elektricitet kommer från en solpanelmatris, medan toaletten är en komposteringsmodell. Vatten lagras i en tank och ett regnvattenfångningssystem planeras också för framtiden.

Olive Tree House slutfördes 2016.

Källa: Eva Sopéoglou

Olive Tree House ligger på en kulle med utsikt över havet i Halkidiki, Grekland (Kredit: Mariana Bisti)

Inspirationen bakom olivträdshusets ovanliga metallbeklädnad härrör från dess läge bredvid en olivlund (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's metallbeklädnad fyller inredningen med dappled solljus (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House har utsikt över havet i Halkidiki, Grekland (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House ligger bredvid en olivlund (kredit: Elias Sopéoglou)

Olive Tree House 's sovrum öppnar sig till utsidan (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's väggar öppna upp (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's sovrum erbjuder en fantastisk utsikt när väggarna är öppna (Kredit: Mariana Bisti)

Även när väggpanelerna är stängda ger Olive Tree House lite ventilation (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House slutfördes 2016 (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House perforeringar bearbetades av en CNC-router (kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's dekorativa väggar, ses närbild (Kredit: Eva Sopéoglou)

Olive Tree House på natten (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House på natten (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's kök (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House är omgiven av vackert landskap (kredit: Eva Sopéoglou)

Olive Tree House ägare äter ute på den nordöstra sidan av hemmet som är mest skyddade från solen och tar emot den rådande brisen från havet (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's utomhus matplats (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House har bara 21 kvm golvutrymme (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's ytterdörr (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House öppnar upp till utsidan (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House mäter bara 21 kvm av golvyta (Kredit: Mariana Bisti)

Inspirationen bakom olivträdshusets ovanliga metallbeklädnad härrör från dess läge bredvid en olivlund (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House 's dappled ljus effekt (Kredit: Mariana Bisti)

Olive Tree House perforeringar bearbetades av en CNC-router (kredit: Mariana Bisti)

"Alla byggnadskomponenter var prefabricerade, men designen själv tog noggrant hänsyn till solens position för att ge skuggning och att komplettera synpunkterna, " förklarar Sopéoglou (Credit: Mariana Bisti)

På en isolerad plats får Olive Tree House sin kraft från ett solkraftaggregat och det har även komposteringstoalett (Kredit: Mariana Bisti)