Österrikiska huset uppslukas av större nytt träutseende

Anonim

Österrikiska huset uppslukas av större nytt träutseende

Arkitektur

Stu Robarts

9 december 2014

20 bilder

Haus Hohlen har byggt upp en ny byggnad "kuvert "

När hus förlängs är det i allmänhet fallet att en extra sektion helt enkelt läggs till i en del av byggnaden. Ett hus i Österrike har dock haft ett helt nytt yttre byggt runt den. Den befintliga byggnaden av Haus Hohlen är nu en del av husets interiör.

Haus Hohlen ligger på en kulle ovanför Dornbirn, Österrike, och byggdes ursprungligen 1961. År 2012 bestämdes att byggnaden på 85 kvm var för liten för de fyra invånarna och ett tillvägagångssätt för renovering och förlängning det formulerades.

Den enda delen av byggnaden som anses vara värd att bevara var den befintliga stenverket. Annat än det var huset slitet och oönskade armaturer avlägsnades. Den ursprungliga strukturen var sedan innesluten av en ny byggnad "kuvert " eller exteriör. Inuti är strukturen igenkännlig, men funktioner har omfördelats på platser. Vissa fönster, till exempel, har blivit passager, en genomgång och en nisch för ett bassäng.

Det nya exteriöret var konstruerat av lättviktigt trä, för att utnyttja potentialen för prefabricering, snabb konstruktion, användning av miljövänligt material och inre temperaturfördelar när byggnaden slutfördes. Byggnaden förlängdes med 4 m vid gaveländen och 1, 5 m vid sidorna, med ett nytt tak som byggdes omedelbart ovanför det befintliga taket.

"Vi använde det gamla husets plattor och blandade dem med nya, " förklarar projektarkitekten jochen specht till gizmag. "Detta är en traditionell teknik, när stall eller andra byggnader expanderas. "

Förutom att lägga till många fönster för att dra nytta av Haus Hohls omgivning, var också uppvärmning och isolering av byggnaden förbättrad. Allt glas är nu trippelglaserat, det befintliga oljevärmesystemet har ersatts av en värmepump med geotermiska prober och golvvärme har installerats. Ny träfiber och skumglasisolering har också använts. Dessa faktorer har reducerat Haus Hohls värmeenergianvändning till 45 kWh / kvm (4, 2 kWh / kvm) per år.

Haus Hohlen slutfördes tidigare i år. Videon nedan är en tidsfördröjning av byggnadens omvandling.

Källa: Jochen Specht

Haus Hohlen har byggt upp en ny byggnad "kuvert "

Den ursprungliga strukturen hos Haus Hohlen var ren och oönskade armaturer avlägsnades

Efter att ha blivit gutted, var den ursprungliga strukturen av Haus Hohlen sedan omsluten av ett nytt exteriör

Haus Hohlen förlängdes med 4 m vid gaveländen och 1, 5 m vid sidorna

Haus Hohlen ligger på en sluttning ovanför Dornbirn, Österrike

En hel del glasrutor används nu i Haus Hohlen för att dra nytta av den omgivande utsikten

Haus Hohlens ursprungliga struktur är nu synlig som en del av byggnadens interiör

Haus Hohls nya yttre byggdes av lätta trä

Allt glas är trippelglasat för att isolera Haus Hohlen

Inuti är den ursprungliga strukturen hos Haus Hohlen återigen igenkännlig, men funktioner har omfördelats på platser

En utsikt mellan Haus Hohlens ursprungliga och nya exteriörer

Orignal yttre dörröppningar används nu, på platser, som interna passager

Den nya träkonstruktionen hjälper till att isolera Haus Hohlen

En utsikt längs sidan av Haus Hohlen

En av de nyskapade rummen inom Haus Hohlen

Ett sovrum inuti Haus Hohlen

Köket inuti Haus Hohlen

Ett trapphus mellan Haus Hohlens ursprungliga och nya exteriörer

Den sluttning på vilken Haus Hohlen sitter

Haus Hohlens mörka nya exteriör